
Banánový chléb
Banánový chlebíček je sám o sobě velká dobrota, a když k tomu přidáš ještě arašídové máslo, vystoupá tato bašta až do oblak.
Banánový chlebíček je sám o sobě velká dobrota, a když k tomu přidáte ještě arašídové máslo, vystoupá tato bašta až do oblak. Využít ho můžete jako skvělý start do nového dne, a nebo jako dobrou svačinku. Jestli vás zajímá, jak na něj, tak vám posílám jednoduchý recept:
- 4 hodně zralé rozmačkané banány + 1 na ozdobu
- 1 na jemno nastouhaná malá cuketa
- 300 g rýžové mouky (nejlépe celozrnné, pokud seženeš)
- 2 vejce
- 4 lžíce medu
- 2 lžičky skořice
- 4 lžíce jablečného pyré
- 100 ml vody
Všechny suroviny (kromě banánu na ozdobu) smíchám dohromady a dám do olejem vymazané formy na chlebíček. Poslední banán si podélně rozkrojím na půl a vtlačím do těsta. Peču v toubě na 175°C 45 minut.
Verča