fbpx

Blog

A co vlastně jíte, když nic nejíte?

Na tuhle větu se nás lidé zeptali už tolikrát, že vybavit si přesné číslo, je už dávno za mými možnostmi.

Tento příběh začal před více jak třemi lety, když jsem se seznámila s mým mužem, v té době začínajícím trenérem fitness. A protože v odvětví fitness je jídlo velkým tématem, řešili jsem tuto oblast skutečně často a velmi důkladně. Pamatuji si dodnes, jak jsem byla nadšená z toho, že mám k sobě konečně někoho, kdo jídlo řeší stejně jako já.
nadšení však opadlo ve chvíli, kdy jsem zjistila, že živit se fitness, je jíst samou rýži, maso a rýži, vejce, maso, tvaroh a pak zase maso a rýži.. no protože prostě bílkoviny, ne!? A když jsem mého nastávajícího viděla, oddělávat si kůžičku z pečeného kuřete (tu jedinou věc, co jsem na kuřeti fakt milovala), tak jsem si říkala, holka tohle vážně chceš?


 „No nechci.. ale toho chlapa, co si oddělává tu kůžičku u kuřete, tak toho bych chtěla! Ale doufám, že on nebude chtít, abych to dělala taky… Nebo bych měla?“


A tak jsem bojovala s myšlenkou co je správné udělat, když chci být krásná, hubená a k tomu si chci nechat toho chlapa co sedí vedle mě, za jehož zády jsem tajně nalívala víc oleje do pánvičky. Po čase jsem zjistila, že mi z této stravy, přes veškerou snahu, není vůbec dobře a pořád ve mě převládala myšlenka, že jíst maso tolikrát denně určitě není v pořádku.


Jak to všechno začalo

Bývalo mi často špatně a těžko téměř z každého jídla, už jsem z toho byla vážně zoufalá a stejně tak zoufale jsem potřebovala i nějakou změnu. Pokud si ještě dobře pamatuji, tak první věc co jsme vynechali z našeho jídelníčku bylo pečivo, rafinovaný cukr, pak následovalo mléko a všechny mléčné výrobky a pak i maso, výsledkem toho všeho bylo šťastné bříško.


„A v této fázi právě hodně lidí napadne, a tak co vlastně jíte?“


Náš jídelníček se změnil o 180 stupňů a já jsem byla strašně šťastná, že tuhle radost můžu sdílet i se svým mužem (tím stejným chlapem co se od ráda do večera ládoval kuřecím masem s rýží). A věřte nebo ne, naše strava byla, a stále je, mnohem bohatší, pestřejší a rozmanitější než kdykoli dřív. Začali jsme jíst mnohem více ovoce a zeleniny, ořechů a luštěnin, objevili jsme nové ingredience pro vaření (quinou, tapiocu, tempeh, chia semínka) a začali více používat ty, které jsme dříve moc nejedli (tofu, pohanku, řepu, avokádo, batáty, jáhly).


„Člověk míní, život mění“


A když se mě někdo zeptá: ,,Ty nejíš maso?“ Řeknu: ,,Jím, ale výjimečně“ Výjimečně my totiž jíme úplně všechno. Naše bříška jsou však nejvíce spokojená, když jíme jídlo, které si sami uvaříme, takové to „naše jídlo“. A jako bonus jsem hubená, do pánvičky nalívám oleje pořád stejně a problém s opečenou kůžičkou už neřeším 🙂
 
Verča

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *