
Rýžové těstoviny s kari omáčkou
Po našem výletu v Thajsku jsme si kari opravdu zamilovali, a to na všechny možné způsoby! Obměňuji, vymýšlím, experimentuji, základ ale je vždy stejný.
Kari pasta, kokosové mléko, citronová šťáva, sójová a rybí omáčka. Zeleninu volím vždy podle toho, co mám zrovna v ledničce. Jako ‚‚masovou‘‘ část volím nejraději krevety nebo tofu. Pokud jste ale milovníci masa, nebojte se kari zkusit i s ním!
Na dvě porce budeme potřebovat:
- 200g rýžových těstovin 1 kostka marinovaného fofu / 200g naloženého masa,
- 1 menší cuketa,
- 1 červená paprika,
- půl pórku,
- 200 ml kokosového mléka,
- 200ml vody,
- 1 lžička kari pasty,
- 2 lžíce sójové omáčky,
- 1 lžíce rybí omáčky (pokud máte),
- 1 lžíce citronové šťávy,
- sůl (pokud potřebujete).
Nejdříve si na pánvičce rozpálíme olej, do kterého si následně přidáme lžičku kari pasty, kterou necháme minutku rozvonět. Následně přihodíme na kousíčky nakrájenou zeleninu a opékáme zhruba pět minutek. Zeleninu zalijeme kokosovým mlékem s vodou a následně dochutíme sójovou omáčkou, rybí omáčkou a citronovou šťávou. Necháme chvilku povařit. Mezitím si dáme vařit rýžové těstoviny dle návodu. Nakrájíme si tofu/maso na kostičky a dáme opéct na prudko na pánev. Jakmile je zelenina měkká a těstoviny uvařené, smícháme směs dohromady a posypeme opečeným tofu/masem a můžeme podávat. ?
Dobrou chuť!
Verča